Verkopers blijven de belangrijkste menselijke link met uw bedrijf

Hoewel uw klanten heel wat informatie online kunnen vinden is het, zeker in het B2B gebeuren belangrijk om langdurige relaties op te bouwen. Als uw verkopers regelmatig samenzitten met klanten om hun noden te kennen en samen na te denken over oplossingen, dan kunt u daar als bedrijf alleen maar van groeien. U hebt er dus ook in een e-business nog steeds alle belang bij dat uw verkopers de verkoopstechnieken heel goed beheersen.

Bekijk volgende Cevora-opleidingen.

Toon beschikbare opleidingen Sluit

Verkopen in een multichannel-omgeving

Uw verkopers moeten leren om een sterk adviserende rol op te nemen in aanvulling op de informatie die klanten vaak al online vinden. Dat vergt een andere benadering. In deze opleiding leren uw medewerkers een adviserende rol op te nemen. Ze gaan ook het belang ervaren van goede klantencontacten onderhouden, van telefonische opvolggesprekken en van prospectie.

Bekijk hier de opleiding en schrijf in

Klantgericht denken en handelen – bedrijfstheater

Theater als opleiding? Ja hoor! Professionele acteurs brengen tips en best practices voor uw ogen tot leven.  Ideaal voor een slim personeelsfeest of een plezierige opleidingsnamiddag. Probeer het eens!

Tijdens deze voorstelling worden uw collega’s ondergedompeld in concrete en herkenbare situaties. Ze geraken overtuigd van het belang van klanttevredenheid, ze leren de basisprincipes kennen. Interessant is dat ze onmiddellijk voelen waar zij al sterk zijn en waar zij nog leerpunten hebben.

Bekijk hier de opleiding en schrijf in

Leren prospecteren

Nieuwe klanten werven zonder een persoonlijk contact is moeilijk, vooral in B2B. Uw vertegenwoordigers vormen nog een échte meerwaarde op uw website. Zij kunnen netwerken uitbouwen, nieuwe doelgroepen en noden detecteren, potentiële klanten echt aanspreken. Zij kunnen klanten ervan overtuigen dat uw bedrijf een antwoord kan formuleren op hun specifieke noden.

Laat uw verkopers deze opleiding volgen en maak hen klaar om uw markt uit te breiden.

Bekijk hier de opleiding en schrijf in

Verbindend verkopen voor verkopers

Tijdens deze opleiding leren uw vertegenwoordigers dat verkopen vooral een relationeel spel is tussen mensen, veel meer dan een technisch proces waarbij goederen en diensten worden uitgewisseld. In de opleiding gaan ze ervaringsgericht aan de slag met de basisvragen van verkoop en hoe ze resultaten kunnen boeken.

Aan het einde van de 2-daagse opleiding maken ze een scan op van hun persoonlijke sterktes en groeipotentieel. Dat is voor u het ideale concrete hulpmiddel om samen met uw vertegenwoordigers hun groeipad uit te stippelen.

Bekijk hier de opleiding en schrijf in
Sluit

Vragen of suggesties over dit onderwerp?

Hou me op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe artikels en informatie.
De website wordt regelmatig geupdatet met info rond de bestaande trends.

Volg ons

Contacteer ons

Cevora vzw
Eugene Plaskylaan 144
1030 Brussel

078 / 15 36 02
salestrends@cevora.be